Numărul furturilor din buzunare va creşte, în special în pieţe şi în marile magazine, în această perioadă, ca şi cel al spargerilor de locuinţe, în ziua de Paşte, avertizează poliţiştii. Sursa: Shutterstock
„De Sărbători, fiecare dintre noi încearcă să fie mai bun şi mai încrezător în oamenii cu care intră în contact. Din păcate, sentimentele noastre creştineşti intră în contradicţie cu interesele celor care doresc să ne înşele la cumpărături, să ne fure din buzunar sau din locuinţă”, avertizează specialiştii Institutului de Prevenire şi Psiho-Sociologie din cadrul poliţiei, care se aşteaptă ca numărul furturilor să crească în această perioadă, premergătoare Paşte lui.
În plus, „de bunătatea creştinească” vor încerca să abuzeze nu doar cerşetorii, ci şi cei care strâng bani în numele unor fundaţii inexistente, susţin oamenii legii, care au pregătit şi un set de sfaturi demne de urmat pentru a nu cădea victime hoţilor sau escrocilor.
Rugaţi un vecin să vă ţină casa sub observaţie!
Aşadar, în cazul în care la uşa dumneavoastră sună, în aceste zile, necunoscuţi care vă cer bani sau donaţii, în nici un caz nu-i invitaţi înăuntru, dacă vă hotărâţi să cedaţi rugăminţilor lor.
Apoi, dacă alegeţi să mergeţi la cumpărături „pe ultima sută de metri”, e bine de ştiut că şuţii vor profita de aglomeraţia din marile magazine pentru a vă goli buzunarele. Drept urmare, ar fi bine să aveţi la dumneavostră doar banii necesari cumpărăturilor pe care aţi planificat să le faceţi şi să-i ţineţi în buzunarul de la piept al hainei, şi nu în cel din spate al pantalonilor.
În plus, doamnele sunt sfătuite să nu-şi lase poşetele în coşurile de cumpărături, iar în cazul în care le poartă pe umăr, să le protejeze cu mâna. Pe de altă parte, dacă vreţi să nu treziţi acasă cu alt produs decât cel pe care aţi intenţionat să-l achiziţi