Se vorbeste mult la noi despre insuficienta banilor, despre descentralizare, dar foarte putin despre capitalul uman, poate cel mai important. Desi profesionalismul medicilor romani este recunoscut, in Romania exista un mare grad de neincredere. Unde intervine ruptura? Este o chestiune de sistem? Dr. Thomas Mann, fost sef al Directiei guvernamentale de Sanatate Publica din Marea Britanie, in prezent consultant, discuta online cu cititorii MedLive.ro joi, de la ora 12.00.
La intalnire a participat si Andra Catalina Butolo, studenta la medicina in an terminal.
Intalnirea s-a incheiat
Vezi raspunsurile invitatului pe MedLive.ro.Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu am validat comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care consta in atacuri la persoana.Andra trimitea in urma cu cateva saptamani redactiei SmartWoman.roun text in care prezenta punctul de vedere al unui viitor medic in Romania. Concluzia sa era una si aceeasi cu dilema: the fight or the flight? Aceeasi intrebare o au, de cealalta parte, pacientii, in special cei cu venituri medii spre mari, care tind tot mai mult sa ia avionul cand este vorba de ceva mai complicat.
In Romania, strainii se tem sa nu ajunga la vreun spital din provincie, de exemplu, insa exista la noi si turism medical, favorizat de servicii bune la preturi rezonabile. Din perspectiva politicilor de sanatate, cum poate un stat sa isi tina medicii acasa? Se vorbeste mult la noi despre insuficienta banilor, despre descentralizare, dar foarte putin despre capitalul uman, poate cel important.
Desi este recunoscut profesionalismul medicilor romani, care se integreaza foarte bine in spitalele din exterior, in Romania exista un mare grad de neincredere. Unde intervine ruptura? Este o chestiune de sistem?
Dr. Thomas Mann, absolvent al London Unive