Dietele care detoxifiaza au devenit din ce in ce mai populare deoarece oamenii au inceput sa isi propuna ca, atata timp cat dat jos si cateva kilograme, sa se detoxifieze mai des.
E drept, detoxifierea si slabitul se afla in stransa legatura deoarece, cu cat avem mai putine toxine in corp, cu atat mai usor ne este sa slabim. Insa nu toate dietele de detoxifiere sunt bune.
Acest tip de dieta exista inca din 1930. De atunci au aparut retete peste retete, unele care limiteaza drastic aportul caloric sau altele care sunt bazate numai pe lichide sau pe anumite ingrediente despre care se crede ca au rolul de a topi grasimea, cum ar fi piperul sau otetul. Cele mai multe sunt insa nesanatoase.
Cum poti incepe o detoxifiere de primavara
In plus, suplimentele care detoxifiaza, existente pe piata, pot fi daunatoare mai ales daca contin diuretice care spala organismul si de nutrienti esentiali, cum ar fi potasiul, dupa cum arata msnbc.msn.com.
Mai mult, ceea scade in urma acestei diete reprezinta mai mult apa eliminata din corp sau, mai rau, masa musculara diminuata (atunci cand organismul nu primeste suficiente proteine, asa cum se intampla intr-o dieta bazata pe lichide spre exemplu, acesta isi ia necesarul de proteina din sursa care ii este cel mai la indemana, tesutul muscular).
Totodata, metabolismul incetineste atunci cand nu primeste nutrientii si energia necesare pentru a asigura macar functiile de baza ale organismului, astfel ca, atunci cand revii la o cantitate de hrana normala, te vei ingrasa rapid cel putin cat ai slabit.
O alta consecinta a unei diete foarte sarace in calorii este aceea ca dezechilibreaza sistemul hormonal, in special glanda tiroida, ca si nivelul de insulina din corp. Iar aceste dezechilibre afecteaza in timp masa osoasa si ciclul menstrual.
O dieta de d