Varianta asistenţei medicale prin ambulanţe private e posibilă în oraşele mari. Tot mai mulţi români apelează, în caz de urgenţe medicale, la ambulanţe private, disponibile în special în marile oraşe. Sursa: CODRIN PRISECARU
Consultaţiile simple costă 200 de lei, iar cele care presupun mai multe cadre medicale, peste 300 de lei.
În ultimii ani, creşterea numărului de Salvări în sistemul public prin introducerea SMURD şi suplimentarea numărului de ambulanţe face ca şi oferta sistemului public să fie mai bună.
Puls în Bucureşti şi Ilfov, SOS şi în Harghita, Bacău, Craiova
„Pentru apeluri de urgenţă, Ambulanţa Puls acoperă doar zona Capitalei şi a judeţului Ilfov. În condiţii normale (fără ambuteiaje sau străzi blocate de zăpadă), o ambulanţă ajunge la solicitant în maximum 15 minute. Când efectuează apelul, pacientului i se dă această informaţie”, explică directorul Puls, Laurenţiu Luca, oferta pe care o au. O consultaţie obişnuită la Puls costă 199 de lei, iar una specială de urgenţă (care presupune un echipaj format dintr-un ambulanţier şi două cadre medicale), 299 de lei.
„Preţurile includ deplasarea ambulanţei la domiciliu, consultaţia, tratamentul de urgenţă, eliberarea tuturor tipizatelor medicale, inclusiv internare în spital, dacă e cazul”, detaliează Laureţiu Luca.
La Puls, se oferă reduceri de 20% pentru pensionari şi pentru posesorii de carduri BCR, iar clineţii fideli au discounturi de până la 20%.
SOS Medical Group acoperă Capitala şi Ilfovul, dar şi Harghita, Bacău şi Craiova, în funcţie de clinicile cu care colaborează. „Timpul de intervenţie pentru Bucureşti e în jur de 20 de minute, dar depinde şi de trafic”, spune asistenul manager al SOS, Raluca Ionescu. Aici preţurile pentru un apel de urgenţă cu transport la spital este 444 de lei, o consultaţie la domiciliu - 200 de lei.
Transpo