Filmul european, chiar dacă oficial declarat exclusiv german, este un cocteil (pentru că tot ne aflăm într-un restaurant) cu un regizor turc, Fatih Akin, doi fraţi greci (în scenariu), stabiliţi la Hamburg, şi puţin şi pe continentul asiatic, în China (că doar e anul expoziţiei universale şi deci la modă, aşa cum a fost şi când a găzduit Jocurile Olimpice).
Zinos, eroul principal, pare a fi urmărit de ghinioane. Iubita îi pleacă la Shanghai, taverna sa, „Soul Kitchen" (care se cheamă aşa cu gândul la muzica soul, această artă fiind şi ea o hrană... pentru suflet), are probleme cu bucătarul, localul se transformă în sală de repetiţii pentru o formaţie destul de gălăgioasă, locaţia e pândită de un neamţ get-beget, care vrea să facă o afacere cam necurată cu ea şi, colac peste pupăză, se mai şi înţepeneşte de spate, în condiţiile în care, fireşte, aţi ghicit, n-are asigurare de sănătate. Fratele lui, care este interpretat de Moritz Bleibtreu, pe care îl ştim din „Aleargă, Lola, aleargă", „München" şi foarte recent din producţia care a şocat Berlinala, „Evreul Suss", este, de astă dată, un puşcăriaş care poate fi eliberat parţial sub supraveghere, cu condiţia să-şi găsească o slujbă, aşa încât se instalează la tavernă, fără a face mai nimic, în schimb îndrăgostindu-se. Pe ecran apare pentru ultima dată într-un rol şi mama lui, o actriţă austriacă de renume, Monica Bleibtreu, căreia îi este şi dedicată pelicula, apărută după moartea ei, şi pe care am descoperit-o în fantasticul personaj din „4 minute", prezentat la Festivalul Anonimul. Scenariul extrem de antrenant este semnat nu numai de regizor, ci şi de actorul din rolul principal, Adam Bousdoukos, care s-a născut la 25 ianuarie 1974, la Hamburg, pe vremea când oraşul se afla în Germania de Vest. În SUA exista şi un subtitlu al poveştii:„Cum să iei 40 de euro pe nişte bucăţele de peşte pané congelat"