Cu 16.000 de euro, o bucureşteancă a deschis un club pentru cei care vor să înveţe să cânte la pian, vioară sau chitară.
Pe vremuri, lecţiile de canto, dans, pian sau echitaţie erau destinate exclusiv aristocraţiei sau oamenilor consideraţi peste media socială. În zilele noastre, singurele inconveniente sunt reprezentate de lipsa timpului şi, eventual, a banilor.
De câteva luni, funcţionează în Bucureşti un club unde cei care doresc pot lua lecţii de canto, pian, vioară, violoncel şi chitară, dar unde se pot familiariza şi cu istoria şi teoria muzicii. Acesta este „Boem Club”, un loc deschis pentru cei care au vrut, la un moment dat, să se apuce de muzică, dar din diferite motive nu au reuşit.
Elev la 45 de ani
„Am deschis acest club acum trei luni. La rându-mi, am făcut muzică: pian, vioară, canto, iar acest lucru m-a ajutat în demersul realizării acestui loc”, spune Claudia Atănăsoae, cea care se ocupă în mod direct de „Boem Club”.
În vila de pe strada Negoiu există câteva săli amenajate special pentru elevii care vin să înveţe muzică, dotate cu instrumentele necesare. Există şi o sală de aşteptare pentru părinţi şi însoţitori ai elevilor. Însă cei mai mulţi dintre aceştia sunt de fapt oameni maturi, care îşi doresc să înveţe muzică, chiar dacă nu mai sunt la prima tinereţe.
„Ne-am axat pe elevii care provin din mediul de business, de la companii mari, care de obicei îşi pot face timp pentru o asemenea îndeletnicire”, continuă Claudia, care declară că printre cei 60 de elevi înscrişi până acum există şi un învăţăcel de 45 de ani.
Lecţiile la „Boem Club” se desfăşoară individual. Fiecare elev are un profesor („tânăr şi comunicativ”, după cum declară directoarea), iar durata unei lecţii este de 50 de minute. Se organizează şi workshopuri săptămânale, cu o oră de istoria muzicii şi una de teo