Comisariatele Judetene pentru Protectia Consumatorilor, implicit cel din Vrancea, au primit directive ferme in ceea ce priveste verificarile pe timp de canicula. Astfel, pentru protejarea consumatorilor impotriva riscului de a cumpara si consuma alimente perisabile din punct de vedere microbiologic, in conditii de vara cu temperaturi ridicate, ANPC a dispus verificarea modului de expunere la comercializare si depozitare a produselor alimentare. In cadrul acestor actiuni se vor controla toate unitatile de alimentatie publica, printre care cele de tip fast-food, restaurantele cu auto-servire, bufeturile tip expres, pizzeriile, snack-barurile, restaurantele, terasele etc, precum si chioscurile din incinta strandurilor, piscinelor, bazinelor de inot, in zonele de agrement etc, dar si unitatile de comercializare a produselor. ANPC recomanda ca, la cumpararea alimentelor din magazine sa fie verificata data de expirare, lista ingredientelor, sau daca este respectata temperatura la care trebuie depozitat produsul alimentar in magazin. Si in ceea ce priveste inghetata, un produs la mare cautare pe canicula, comisarii au citeva indrumari. Astfel, trebuie acordata atentie conditiilor de depozitare, intrucit inghetata trebuie comercializata numai in stare congelata, iar la decongelare trebuie sa aiba gust si miros nemodificate. In plus, nu trebuie cumparate produse cu ambalajul murdar sau care nu este inchis etans. Sursa: Ziarul de Vrancea Comisariatele Judetene pentru Protectia Consumatorilor, implicit cel din Vrancea, au primit directive ferme in ceea ce priveste verificarile pe timp de canicula. Astfel, pentru protejarea consumatorilor impotriva riscului de a cumpara si consuma alimente perisabile din punct de vedere microbiologic, in conditii de vara cu temperaturi ridicate, ANPC a dispus verificarea modului de expunere la comercializare si depozitare a produselor alimentare