Dan Diaconescu a fost reţinut pentru 29 de zile, presa românească vuieşte, presa străină se cruceşte, iar motivarea instanţei pentru arestarea “mogulului de presă” este plină de greşeli gramaticale, savuroase de altfel. Grefierul sau cel care a redactat documentul (oficial) ne încântă chiar de la început cu " Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei" sau "Direcţia Naţională Anticorpţie"(ceva de anticorpi, probabil). Aşa cum am fost învăţaţi încă din clasele primare, în vorbire se stabilesc raporturi logice între cuvinte, grupuri şi propoziţii, care formează unităţi aparte, din punctul de vedere al inţelesului. Exprimarea în scris necesită folosirea de mijloace grafice, cu ajutorul cărora să poată fi redate aceste procedee. Astfel se explică crearea punctuaţiei, un sistem de semne care au rolul de a marca în scris pauzele, intonaţia sau întreruperea cursului vorbirii. În Motivarea oficială, punctuaţia lipseşte cu desăvârşire pentru paragrafe întregi, rezultând o înşiruire de cuvinte, fără nicio noimă.
Flori, fete sau baieţi şi un Moş Ion
Lăsând la o parte, pentru moment, aspectul gramatical al Motivării, "docomentul" oficial poceşte până şi numele părţii vătămate (Moţ Ion Florin) în Moţ Ion Flori. Şi dacă nu era suficient, în Motivare apare un oarecare Moş Ion. "A urmat o pauză de câteva ore după care au urmat două mesaje de tip SMS adresate in mod direct de d-nul Pârv Dorel primarului Moş Ion prin care i se spunea „culcă-te".
De asemenea, tot din Motivare, aflăm că "Pârv Dorel face presiuni directe asupra lui Moţ Ion Florin, în sensul că dacă nu v-a da suma de bani care mai trebuie dată, Dan Diaconescu v-a continua campania de denigrare împotriva a cestuia". Mai mult, "Sub presiunea tuturor acestor evenimente , inspirându-i-se o stare de temere pentru modalitatea în care v-a fi reflectată imaginea sa publică". V-aţi lamurit? Noi nu. " În