Comitetul Olimpic Italian nu-l consideră recidivist pe fotbalistul român de la AC Fiorentina. Totuşi, jucătorul e supărat pe procurori. Sursa: EPA
Procuratura Antidoping din cadrul Comitetului Olimpic Italian (CONI) a decis ieri să trimită cazul fotbalistului Adrian Mutu către Tribunalul Naţional Antidoping, cu propunerea de suspendare a românului pentru un an.
Atacantul Fiorentinei a fost depistat pozitiv cu sibutramină la meciurile pe care le-a disputat pe 10 ianuarie, cu Bari (în campionat), şi pe 20 ianuarie, cu Lazio (în Cupa Italiei).
După ce a aflat rezultatele testelor antidoping, Mutu a fost suspendat de CONI până la stabilirea unei sentinţe. Într-un interviu publicat de EVZ luna trecută, Paolo Rodella, avocatul internaţionalului român, susţinea că decizia în cazul „Sibutramina” va fi dată după Sărbătorile Pascale, care în acest an concid la ortodocşi şi la catolici. Rodella l-a apărat pe Mutu şi în procesul pe care clubul englez Chelsea Londra i l-a intentat atacantului la TAS.
Pedeapsa nu poate fi mai grea de 12 luni
Problemele pe care cel poreclit „Briliantul” le-a avut cu gruparea britanică ar fi putut să influenţeze şi suspendarea pe care acesta o va primi acum.
Chelsea s-a despărţit de Mutu în 2004, după ce românul a fost depistat pozitiv cu cocaină, în urma unui control cerut de Jose Mourinho, antrenorul de-atunci al londonezilor.
Deoarece respectivul control nu a fost realizat după un meci oficial, s-a luat în discuţie dacă atacantul poate fi considerat acum recidivist. Rodella crede însă că procurorii CONI nu au luat în seamă cele petrecute pe vremea când atacantul juca pentru Chelsea.
„Teoretic, pedeapsa nu poate fi şi mai grea decât cea pe care a cerut-o CONI, dar poate fi mai mică”, a spus ieri Rodella, la Radio Bludi Toscana. Avocatul a dezvăluit că a