Timişoara, Mica Vienă, a luat numele de mica Veneţie, pentru o zi. Furtuna care s-a abătut, luni după-amiază, asupra oraşului a inundat viaducte, instituţii, magazine şi zeci de gospodării. Canalizarea oraşului a fost dată peste cap după ce Staţia de epurare a apei a fost paralizată de o pană de curent pentru remedierea căreia Enel-ului i-a luat aproape o oră.
Cu barca prin Timişoara
Perdea de apă, rafale puternice de vânt şi şosele transformate în râuri, aşa a arătat, luni după-amiază Timişoara. Canalizarea oraşului nu a mai făcut faţă căderilor masive de apă, astfel că viaducte, intersecţii, magazine, instituţii şi 44 de gospodării au fost inundate. “La punctul de comandă s-au înregistrat 320 de apeluri, luni, iar Pompierii au intervenit la 66 dintre aceste acestea, în 44 de cazuri fiind vorba de gospodării inundate din municipiu. În ajutorul nostru au venit şi colegi de la Buziaş, Lugoj şi Salvo Timişoara, intervenindu-se cu motopompe şi electropompe”, spune plutonierul Alexandru Husaru, locţiitor purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat”. Potrivit acestuia, printre instituţiile la care Pompierii au intervenit pentru a scoate apa de la parter s-au numărat Spitalul Municipal, Maternitatea “Bega”, sediul Inspectoratului de Poliţie Timiş, Liceul de Artă “Ion Vidu”, dar şi magazine mari precum centrul comercial Iulius Mall, Carrefour şi Materna. Pompierii spun că situaţii de o asemenea anvergură nu au mai avut loc, în ultimii ani, la Timişoara.
Preţ de câteva ore, traficul rutier a fost blocat, şoferii fiind nevoiţi să stea la cozi interminabile în trafic, cu apa trecând de roţile maşinilor. Situaţii deosebite au fost mai ales la viaductele de pe strada Popa Şapcă şi Calea Circumvalaţiunii intersecţie cu strada Oituz, la trecerea de pietoni dintre Complexul Studenţesc şi Liceul “Ion Vidu” şi la Spit