DISPUTĂ. Producătorii români spun că la un preţ mic nu ai cum să obţii şi calitate, însă importatorul susţine că produsele sunt mai bune decât cele de la noi. Sursa: Reuters
Puiul bulgăresc la doar 5 lei kilogramul este oferta momentului în multe supermarketuri din România. Asta, în timp ce preţul puiului românesc poate să depăşească şi 10 lei kilogramul.
Producătorii români se plâng de concurenţa neloaială şi spun că este imposibil ca la un astfel de preţ să se ofere şi marfă de calitate. Importatorii care au adus marfa bulgărească motivează preţul mic printr-o megapromoţie oferită de producătorii puiului de peste Dunăre.
„Mi s-a părut că are un gust ciudat”
„Acum două săptămâni am cumpărat dintr-un supermarket doi pui pentru care am plătit 12,5 lei. Preţul unui kilogram era în jur de 5 lei. Am văzut că puii sunt aduşi din Bulgaria. M-am mirat că era mult mai ieftin decât puiul românesc. I-am gătit pe amândoi pentru că au venit nişte prieteni în vizită. Mie mi s-a părut că are un gust mai ciudat, iar un alt prieten, după o oră a avut nişte crampe la stomac, însă nu pot spune cu certitudine dacă au avut vreo legătură cu puiul”, povesteşte Ioana, din Bucureşti, care a încercat produsul de import.
Producătorii români au de reproşat câteva lucruri concrete: „După aspect, rezultă că investiţia făcută în modul de ambalare, în procesul de fabricaţie şi în siguranţă alimentară este minimă. Cine respectă cu rigurozitate regulile nu poate scoate pe piaţă un produs la un preţ cu mult sub media industriei”, este de părere Tatiana Cimpoeşu, vicepreşedintele companiei Agricola Bacău, care produce şi comercializează carne de pasăre.
„Un preţ atât de mic mă face să-mi pun semne de întrebare în legătură cu calitatea”, este prima remarcă a specialistului în alimentaţie dr. Gheorghe Mencinicopschi.
„Se a