Premierul Emil Boc a răspuns invitaţiei lansate de parlamentari şi prezintă la această oră programul anticriză. Boc a spus că priorităţile Guvernului sunt protecţia socială şi dezvoltarea, chiar dacă aceste două aspecte pot părea contradictorii. Soluţia lui Boc este cumpătarea, premierul arătând că România nu a fost cumpătată de-a lungul timpului şi de aceea ne confruntăm cu probleme financiare.
Primul-ministru a spus că orice lider politic îşi doreşte să fie popular, iar una dintre modalităţile prin care poate fi atrasă popularitatea este majorarea pensiilor şi a salariilor, însă aplicarea unei asemenea măsuri nu ar fi o decizie responsabilă şi sustenabilă pe termen lung.
"Nu putem să sacrificăm şansa ca această ţară să iasă din recesiunea economică, cedând unor interese de moment", a declarat Boc, care a arătat că anul acesta vom ieşi din recesiune, însă nu trebuie oprite reformele.
Reuşitele Guvernului, în viziunea lui Boc: rata şomajului este sub media UEsuccesul emisiunii de eurobonduriau scăzut dobânzile bancareexportul a început să crească din decembrie 2009leul nu s-a devalorizat în raport cu euro, aşa cum s-a întâmplat cu alte valute din regiune16.000 de familii au o casă, graţie programului Prima CasăRomânia a reuşit să termine 42 de kilometri de autostradăpasajul Băneasacentura Timişoareicentura oraşului Ploieştimodernizarea metroului, care va începe anul acesta
Măsurile anticriză ale Guvernului Boc: investiţii publice substanţiale pentru susţinerea mediului economic şi păstrarea locurilor de muncă - în 2009 şi 2010 a fost alocat cel mai mare procent din PIB de după 1989 pentru investiţii, potrivit lui Emil Boc, o mare parte din această sumă fiind alocată pentru investiţii în infrastructura de transport, reabilitarea şcolilor etc.neimpozitarea profitului reinvestitsprijinirea firmelor care angajează şomeri, prin scutir