Premierul Emil Boc susţine că ţara noastră are nevoie de o reorganizare administrativ-teritorială, în condiţiile în care actualele regiuni de dezvoltare, fără caracter juridic, nu mai răspund nevoilor ţării, potrivit Agerpres.
Emil Boc şi-a argumentat poziţia pornind de la calitatea ţării noastre de stat membru al UE şi de la perspectiva utilizării fondurilor regionale, a fondurilor europene şi a bugetului UE, care este structurat pe o dezvoltare regională.
Astfel, Emil Boc a afirmat că actualul sistem de organizare pe regiuni de dezvoltare economice, fără statut juridic constituţional, nu mai corespunde nevoilor ţării noastre.
Premierul a subliniat că, pentru ca regiunile de dezvoltare să capete statut juridic, ar trebui modificată actuala Constituţie, demers pe care Guvernul l-a iniţiat deja: "Dacă vrem ca regiunea să aibă un statut juridic, trebuie să revizuim Constituţia. (...) Guvernul a făcut un prim pas, prin înaintarea unui proiect de revizuire a Constituţiei. Am creat cadrul în care să discutăm acest subiect, urmând ca, în urma unei consultări politice, la nivelul partidelor reprezentate în Parlament, dar cu o consistentă consultare a opiniei publice (...), Parlamentul să tranşeze această decizie, cu privire la rolul şi locul regiunii".
Premierul a remarcat, însă, că pentru modificarea Constituţiei este nevoie de consensul întregii clase politice.
Precizăm că, la ora actuală, ţara noastră este organizată în opt regiuni de dezvoltare.
A.G. Premierul Emil Boc susţine că ţara noastră are nevoie de o reorganizare administrativ-teritorială, în condiţiile în care actualele regiuni de dezvoltare, fără caracter juridic, nu mai răspund nevoilor ţării, potrivit Agerpres.
Emil Boc şi-a argumentat poziţia pornind de la calitatea ţării noastre de stat membru al UE şi de la perspectiva utilizării fondurilor regionale, a fondur