Cumpăraţi carne de miel care are certificat de sănătate, nu luaţi ouă a căror coajă este spartă sau murdară şi ocoliţi vinul la PET, din pieţe. Sursa: VLAD STĂNESCU
Oferta bogată a comercianţilor, în apropierea Sărbătorilor Pascale, nu trebuie să vă facă să uitaţi regulile importante ce trebuie respectate la cumpărarea unui produs alimentar.
Mare atenţie la starea ambalajelor, cantităţile nete declarate de producător, modul în care sunt prezentate informaţiile de pe etichete sau preţ!
Reprezentanţii Protecţiei Consumatorilor recomandă să nu achiziţionaţi produse alimentare de la vânzătorii ambulanţi, deoarece riscaţi să vă puneţi sănătatea în pericol.
„Le recomand consumatorilor să cumpere numai din locuri autorizate. Produsele expuse spre vânzare pe trotuare, în portbagajele maşinilor etc., chiar dacă sunt vândute la un preţ mai mic, reprezintă un risc pentru cumpărători”, este sfatul lui Constantin Cerbulescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.
Carne de miel cu ştampilă, ouă fără albuş tulbure
Vopseaua de ouă, carnea de miel, ouăle şi vinul sunt cele mai vândute produse din această perioadă. Specialiştii în protecţia consumatorului vă oferă câteva sfaturi pentru a fi siguri că alimentele cumpărate nu vă vor pune sănătatea în pericol.
Carne de miel. Cumpăraţi numai din măcelării, magazine alimentare, locuri special amenajate în pieţe. Astfel, în cazul cărnii de miel, trebuie verificat la vânzător dacă are un certificat de sănătate veterinară şi dacă pe carne există ştampila care atestă controlul animalului.
În plus, carnea trebuie să fie elastică şi să nu prezinte suprafeţe lipicioase şi urât mirositoare. După ce o cumpăraţi, transportaţi- o în condiţii igienice, cât mai repede şi depozitaţi-o la temperaturi de refrigerare, respectiv 0-4 grade Celsius.
Peşte. La cumpărare, verificaţi dacă