Singurul centru în care se acordă asistenţă copiilor-victime ale traficului de persoane este ameninţat cu evacuarea, deşi decizia instanţei nu permite asta. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Cu riscul de a-i arunca în stradă sau chiar în braţele celor care au maltratat zeci de copii-victime ale traficului de persoane, proprietarii societăţii Bucur Obor insistă să eva cueze, la finele acestei săptămâni, centrul „Gavroche” din Capitală (singurul din România care-i poate prelua pe aceşti micuţi). Asta, în ciuda faptului că nu există o decizie definitivă şi irevocabilă a instanţei care să permită acest lucru.
„Decizia Tribunalului Bucureşti este atacabilă şi, prin urmare, potrivit legii, nu poate fi aplicată chiar dacă este cu titlu executoriu”, explică judecători consultaţi de EVZ.
„Vom încerca să găsim un sediu în alte zone ale Capitalei”
În plus, autorităţile locale - care încearcă să găsească acum un nou sediu pentru a le putea oferi în continuare asistenţă acestor copii - susţin că actul de proprietate deţinut de proprietarii societăţii Bucur Obor este ilegal.
De altfel, în ultimii 10 ani - de când societatea revendică imobilul - procesul a ajuns să fie rejudecat a treia oară, întrucât magistraţii au evitat să se pronunţe asupra legalităţii documentului. „Este vorba despre un simplu proces-verbal, scris de mână, semnat de un administrator al Spitalului «Cantacuzino» şi înregistrat, în 1980, doar la Întreprinderea Comercială de stat Bucur Obor. Iar spitalul nu recunoaşte că ar fi mandatat pe cineva să facă asta”, a explicat edilul Neculai Onţanu.
Deşi consideră „total abuziv” modul în care firma încearcă să intre în posesia clădirii, autorităţile susţin că vor încerca să remedieze problema.
„Am cerut mai multe informaţii de la Primăria Sectorului 2 pentru a putea găsi o soluţie pentru copiii din cen