Poliţiştii de frontieră constănţeni au capturat noaptea trecută două pescadoare turceşti aflate la braconat de calcani în Marea Neagră, pentru prinderea unuia fiind nevoiţi să folosească focuri de armă. Sursa: Feri Predescu
Prima navă, cu 14 marinari turci la bord, a fost depistată la 70 mile travers de capul Sfîntul Gheorghe. Şeful Poliţiei de Frontieră Constanţa, comisar şef Adi Tobă, spune că pescadorul Caraka era înregistrat în Ucraina şi arborase ilegal drapelul românesc.
Comandantul nu avea niciun document asupra sa. Nava a fost adusă, în această dimineaţă, în portul Constanţa, iar marinarii au fost reţinuţi urmând să fie cercetaţi pentru pescuit fără autorizaţie din partea autorităţilor romane şi pentru arborarea ilegală a steagului românesc.
Pe puntea navei au fost găsite cantităţi impresionante de plase de pescuit şi mai multe indicii că alte plase fuseseră deja aruncate în mare. La ora 4:00, în această dimineaţă, la 50 mile travers de staţiunea Olimp, a fost surprins un al doilea pescador turcesc cu şase marinari la bord, în timp ce aceştia încercau să arunce plasele de pescuit în mare.
Pentru că au ignorat solicitările verbale, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să-i someze cu o rachetă luminoasă şi 15 cartuşe de manevră de 7,62 mm trase cu pistolul mitralieră. Nava "Kaptan Seifula Ogulari" a fost reţinută şi escortată spre portul Constanţa urmând ca marinarii să fie cercetaţi pentru pescuit ilegal în apele teritoriale române.
Este prima captură de din acest an a poliţiei de frontieră române. Perioada de prohibiţie a calcanului începe în data de 15 aprilie când peştele vine spre mal pentru a-şi depune icrele şi navele poliţiei de frontieră române stau deja la pândă. Braconierii turci vin să pescuiască rechin şi calcan în Marea Neagră. Un kilogram de calcan se vinde în