Fostul pugilist Petre Bornescu, părintele fotbalistului giuleştean, a fost vicecampion mondial şi european la juniori, iar timp de cinci ani a apărat culorile roş-albe. Sursa: ADRIAN SCUTARIU
Mircea Bornescu, portarul echipei de fotbal Rapid, nu este singurul din familie care are legătură cu sportul de performanţă. Petre Bornescu (49 de ani), tatăl său, a practicat mulţi ani boxul, şi încă la un nivel destul de ridicat. La juniori, a fost vicecampion mondial în 1979, vicecampion european în 1980, campion naţional în 1986 şi în 1987, iar în 1985 a câştigat „Centura de Aur”.
A renunţat la activitatea de pugilist în 1990, iar în prezent este antrenor la Clubul Sportiv Voluntari 2005 (finanţat de Primăria locală), unde pregăteşte copii de toate vârstele. Bornescu senior recunoaşte însă că, în prezent, vedeta familiei este juniorul.
„Ştiu eu că n-aţi venit pentru mine, ci ca să vorbim despre Mircea”, a întâmpinat fostul pugilist echipa EVZ care l-a vizitat la sala de sport „Andreea Isărescu” din Voluntari. Antrenorul nu-i sfătuieşte pe părinţi să-şi dea copiii la box, socotit un sport al săracilor.
„Mircea este cuminte ca o fată”
Petre Bornescu povesteşte că fiul său nu i-a creat probleme: „Mircea a fost un copil foarte cuminte. Bine, mai făcea şi el câte o năzbâtie când era mic, ca orice copil, dar nu mi-a creat niciodată probleme mari. Era cuminte ca o fată. Mai năzdrăvană a fost sora lui cea mică, care avea o fire mai băieţoasă. Prima dată, fiul meu a fost atras de box. N-avea mai mult de şapte- opt ani când l-am dus prima dată la sală. Să-l fi văzut cum lovea sacii de antrenament... Dă bine cu pumnul, n-aţi văzut în iarnă, când s-a bătut la meciul ăla amical din Antalya? Bine, el nu e deloc o fire violentă, dar oricui îi mai sare câteodată muştarul. Pe urmă, Mircea a vrut la judo. L-am dus, dar peste un timp m-am