Ion Florescu, directorul companiei New Europe Capital care administrează fondurile de investiţii RC2 şi RIF, care controlează producătorul de vopsele Policolor, apreciază că nu este oportun să iasă din afacerea cu materiale de construcţii în acest an, iar când se va decide să iasă din acţionariatul Policolor o va face pe divizii, ultima divizie pe care o va vinde fiind cea de vopsele.
"Acum nu este momentul oportun să ieşi dintr-o afacere cu materiale de construcţii, în condiţiile în care piaţa este slabă, iar preţurile sunt mici. Nu ne grăbim să ieşim din acţionariatul Policolor şi nici un orizont de timp nu am pentru când vom ieşi din afacere, pentru că depinde foarte mult de cum evoluează economia. Chiar dacă acum este criză în sectorul construcţiilor, sunt premise de creştere în viitor", a declarat Florescu.
Grupul Policolor-Orgachim a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 70 mil. euro, din care 45 mil. au fost pe zona de vopsele şi lacuri, restul reprezentând produse pentru construcţii şi industria chimică. Pentru acest an, compania şi-a bugetat o creştere de 15%, până la circa 80,5 mil. euro, dintre care 75% reprezintă veniturile realizate în România, restul fiind realizate de compania Orgachim din Bulgaria.
"Când ne vom decide să ieşim din afacerea Policolor, cel mai probabil o să o facem pe divizii şi nu o să vindem toată compania o dată.
Sunt patru mari divizii, respectiv segmentul chimic, divizia de răşinoase, cea de vopsele şi terenurile. Divizia de vopsele o să o vindem ultima", a adăugat Florescu. Policolor deţine crica 17 hectare de teren în Bucureşti, situate în estul Capitalei.
Fondul RC2 mai deţine pe piaţa locală participaţii la producătorul de lactate Albalact (ALBZ), operatorul de turism Mamaia Resort Hotels, grupul de clinici private Romar şi compania de factoring Top Factoring. În plus, fondul a