300 de copii şi 75 de adolescenţi mănâncă fotbal pe pâine la Academia de Fotbal a lui Gică Hagi. Cei mai buni dintre cei mici sunt scutiţi de taxe. Cei mari au contracte şi salarii. Sursa: Libertatea
Naţionala de fotbal a României aproape că nu mai are de unde selecta jucători. Un nou Mutu nu se ştie când va apărea. Liga I e la nivelul Diviziei B de acum 15 ani. De curând au apărut şcoli de fotbal unde sunt recrutaţi, de mici, viitorii fotbalişti. Gică Popescu are o şcoală de fotbal la Craiova. La Cluj şi Timişoara funcţionează altele care au început să producă jucători de valoare.
SUMARUL ARTICOLULUI Hagi pune un pariu de 12 milioane de euroIAKI, internat de patru steleIAKI, internat de patru stele
De un an, Gică Hagi a deschis o Academie şi o Şcoală de Fotbal care-i poartă numele, după modelul şcolilor de pe lângă marile cluburi occidentale. Trei sute de copii între 6 şi 12 ani şi 75 de adolescenţi între 13 şi 19 ani învaţă, pe banii lui Hagi, tainele fotbalului. Investiţia pare riscantă, dar pasiunea bate raţiunea.
„Orice minge oprită e moartă”
„Nu mă interesează deposedarea! Asta o facem mâine!”, se stropşeşte Fane Petcu, fosta mare glorie a Farului Constanţa şi a Stelei, la unul dintre puştii care aleargă pe gazonul stadionului din Năvodari. Tocmai au antrenament juniorii republicani, cei mai mari dintre elevii Academiei. Sunt împărţiţi în două grupe de câte şapte. Al cinşpelea aleargă în jurul terenului. „E accidentat”, explică Lucian Burchel, directorul tehnic al Academiei şi fost coleg pe linia de mijloc cu Hagi la Sportul Studenţesc.
„Mingea nu trebuie să stea, de ce opreşti mingea? Vine adversarul! Mingea oprită e moartă!”, se agită Ştefan Petcu. Băieţii încing o miuţă „patru contra doi”. „I se spune «tăuraşul». E un joc de posesie”, spune directorul tehnic în timp ce notează conştiincios ce nu-i conv