E nevoie de meseriaşi care ştiu să schimbe priza şi să întreţină o instalaţie electrică. Meseriile tehnice revin în forţă dar salariile oferite rămân modeste: maximum 1.300 de lei net/lună. Sursa: Hepta
A crescut puternic cererea de mână de lucru în domeniul tehnic. Marţi, 13 aprilie, aproape 20% din joburile publicate în ”RL” (9.399 dintr-un total de 52.000) erau de meseriaşi: electricieni, zidari, parchetari, instalatori etc.
Proverbul „Meseria, brăţară de aur” revine la modă. Am testat condiţiile oferite de angajatori, pentru a-i ajuta pe toţi cei interesaţi de un loc de muncă să aibă mai multe informaţii şi astfel să câştige timp.
Săptămânal, veţi găsi în EVZ date concrete despre condiţiile oferite de cei care fac angajări pe baza unor informaţii culese de la sursele cele mai autorizate, din interiorul firmelor. Astfel, veţi şti la ce să vă aşteptaţi încă dinainte de a ajunge la interviu.
Se caută 200 de electricieni
Doar jumătate dintre firme îşi dezvăluie numele şi doar una din zece spune şi salariul, fără drept de negociere. Începătorii au oferte de încadrare ca asistenţi pe lângă electrienii cu vechime. O singură companie angaja pensionari. Contactată, firma a declarat că şi-a găsit omul într-o singură zi.
PROGRAM. Ziua de lucru variază în funcţie de solicitările din teren. Munca de electrician înseamnă deplasări în oraş şi-n afara judeţului. O variantă este 8.00-16.30, iar o alta 10.00-19.00. Weekendurile nu se lucrează şi rar se stă peste program.
BENEFICII. Cei care fac deplasări în provincie au cazarea asigurată. Drumul până în localitate cu microbuzul este plătit de firmă. Angajatorii care au în dotare mai multe maşini trimit electricianul cu un şofer până la client acasă. Nu se lucrează cu propriile unelte.
CERERI. Vechimea este un criteriu de selecţie, iar opt c