Ministrul Culturii, preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor spune la RFI că el nu ar fi pus în Strategia Naţională de Apărare prevederea privind campaniile de presă, considerate o vulnerabilitate atunci când îşi propun denigrarea instituţiilor statului prin răspândirea de informaţii false. O astfel de prevedere nu era necesară, afirmă liderul UDMR.
Ministrul Culturii, preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor (audio) spune la RFI că el nu ar fi pus în Strategia Naţională de Apărare prevederea privind campaniile de presă, considerate o vulnerabilitate atunci când îşi propun denigrarea instituţiilor statului prin răspândirea de informaţii false.
O astfel de prevedere nu era necesară, afirmă liderul UDMR. "Nu cred că era necesară o astfel de prevedere, dar eu nefiind membru în CSAT nici nu vreau să comentez prea mult o astfel de propunere. Urmează o dezbatere şi trebuie văzut cum va ieşi de la Parlament în urma dezbaterii. Eu n-aş fi pus aşa ceva în strategie, dar pot să înţeleg şi raţionamentele celor care au propus aşa ceva", declară Kelemen Hunor.
"Eu vin din presă, până în 1997 am lucrat în presă. Eu cunosc destul de bine lumea presei şi cunosc la fel de bine şi lumea oamenilor politici. Există o simbioză între presă şi lumea politică şi există şi o neîncredere, nu spun totală şi nu vreau să generalizez, dar o neîncredere în ceea ce priveşte presa şi în ceea ce priveşte oamenii politici, din partea presei. Este o chestiune reciprocă, dar această simbioză nu poate fi negată în nici un fel", explică ministrul Culturii.
Corupţia, campaniile de presă la comandă, evaziunea fiscală, crima organizată, scăderea demografică - acestea sunt vulnerabilităţile României, în timp ce trupele străine din Transnistria reprezintă o ameninţare la adresa securităţii ţării, se arată în Strategia Naţională de Apărare, propusă de preşedintele Traian Băsescu