O româncă plecată de zece ani în SUA a lăsat jobul de broker pentru arta orientală.
Ar fi vrut să se facă balerină, dar cum mama ei nu vedea cu ochi prea buni această meserie, a refuzat să-şi dea copilul la balet. Părinţilor le-ar fi plăcut să fie inginer, ea a ales însă Dreptul, dar de câţiva ani cariera ei s-a întors cu 180 de grade: este dansatoare profesionistă de dans oriental şi locuieşte de zece ani în America.
Numele ei de scenă este Layla, are 38 de ani, iar în acest weekend oganizează primele ei cursuri în România.
De la compania BMW, pe ringul de dans
„Până să-mi dau seama, interesul meu pentru dansul şi cultura orientală s-au transformat dintr-o pasiune în afacere”, îşi începe Layla povestea.
A făcut Facultatea de Drept la Universitatea Bucureşti, apoi a plecat în Statele Unite pentru a studia în domeniul IT. A decis să se stabilească pe continentul american, însă nu a profesat în niciunul dintre domeniile pentru care s-a pregătit, ci s-a angajat pe postul de coordonator de comunicare la BMW, iar apoi ca broker.
Cu lumânările pe cap
În 2005 însă, pasiunea pentru cultura orientală a determinat- o să renunţe la serviciu şi să se dedice complet dansului. A urmat cursuri în ţările arabe, a studiat de la istorie la stiluri şi paşi, şi a exersat mult singură, cu vaza ori cu farfuria de lumânări pe cap, pentru a-şi controla ţinuta.
Acum, Layla organizează cursuri pentru femei din toate categoriile sociale, de la doctorande la muncitoare în fabrică, şi a înfiinţat grupul de dans Layali Layla Dance Co., alături de care susţine spectacole în şcoli, la evenimentele companiilor şi în festivalurile de profil.
Reconectare cu feminitatea
Dincolo de unduirile languroase din şolduri şi datul din buric, aşa cum percep cei neiniţiaţi aceste mişcări, dansul o