Averile mătuşilor Tamara devin secret de stat. „Dracu’ a luat ANI!”
M-am uitat, joi seara, spre clădirea Palatului Parlamentului întrebându-mă: oare nu dau drumul la artificii? Nu se aude cum sar dopurile sticlelor de şampanie Dom Perignon? N-au golit încă stocurile de caviar ale buticurilor de lux? Pentru că nimic nu putea bucura mai mult întreaga clasă politică din România, şi sub liniez „întreaga clasă politică”, decât desfiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate şi secretizarea declaraţiilor de avere ale demnitarilor.
Nu era parlamentar, ministru sau secretar de stat care să nu aibă o strângere de inimă atunci când completa declaraţia de avere. După publicarea ei, toate hienele din presă se năpusteau asupra documentului şi începeau să întrebe: de unde are ceas de 50.000 de euro, cu ce bani şi-a cumpărat o vilă nouă, unde a dispărut un teren care figura în declaraţia anterioară?
Poate că oamenii vor sărbători şi în ziua în care Curtea Constituţională va desfiinţa DNA. Dar, până la urmă, nu sunt mai mult de 20-30 de înalţi demnitari fugăriţi de procurorii anticorupţie, pe când ANI chinuieşte vreo sută de parlamentari, plus ceva miniştrii, secretari de stat, primari şi, cireaşa de pe tort, nu mai puţin de şapte judecători de la Curtea Constituţională.
Judecători care au şi rezolvat problema, desfiinţând întreaga agenţie. Să se înveţe minte toţi cei care n-au în ţeles încă din momentul dizolvării CNSAS că nimeni nu se atinge de Curtea Constituţională. Joi seara, nu era politician aflat pe la Realitatea sau Antena 3 care să nu aibă un rânjet satisfăcut.
Actorul Mircea Diaconu ţopăia vesel, pentru că de acum nimeni nu mai verifică dacă este corect să fii şi senator PNL, membru al Comisiei de cultură, şi director al Teatrului Nottara, aflat în proprietatea statului. Diaconu este fericit: poate fi şi parlament