Cea de-a doua zi a Săptămânei Modei de la Cluj a debutat, ieri, în forţă, cu un workshop de artă contemporană, manifestare organizată sub conceptul de Living Art, în cadrul căreia au expus cei mai dinamici creatori ai momentului. Sursa: Alina Vătăman
Urmată de conferinţa de presă susţinută de către Diane Pernet şi echipa sa, ziua s-a încheiat spectaculos cu primul spectacol de modă din cadrul festivalului. Zece designeri, printre care s-au aflat şi doi creatori din Austria şi Ungaria, şi-au prezentat colecţiile în faţa unui public numeros şi plăcut surprins de îndrăzneala şi inventivitatea tinerilor designeri.
Fierul, simbol al femeii libere
Feminitate şi vizionarism ar fi cele două cuvinte care descriu creaţiile care au defiliat miercuri la Cluj Fashion Week. Surpriza a fost sibianca Ada Bucşă, în colaborare cu Robert Redmond, care i-a asigurat partea de accesorii, încălţăminte şi măşti în stil futurist, din metal. Combinaţii de buline şi dungi, scris refractat şi simboluri universale au făcut din colecţia Adei Bucşă simbol al femeii moderne şi independente.
FOTO evz.ro
Feminitate şi futurism la Cluj
"Accentul este pus pe conflict, război, trecutul care se îmbină cu viitorul, futurism, am mers pe materiale simple, motive de camuflaj, crucea roşie, care salvează, vreau să scot în evidenţă femeia independentă şi puternică”, ne-a spus designerul.
Volum şi deconstrucţie
Dincolo de duritatea metalelor, la pol opus, a fost colecţia Biancăi Pop. Emanaţie de feminitate şi senzualitate, tânăra a creat „aşa cum a simţit”, în spiritul McQueen. Crinolină şi volume neaşteptate şi, în acelaşi timp fluide, au fost punctul forte al colecţiei.
Detaşarea de culorile neutre s-a simţit din plin la Wilhelmina Arz, cea care a adus pe catwalk, pe lângă accesoriile delicate, roşul puternic şi designul decons