Apărarea a cerut o suspendare mai mică de un an pentru Adrian Mutu în cazul „Sibutramina”, a anunţat ieri Ninno D’Avirro, unul dintre avocaţii fotbalistului român.
„Solicitarea noastră are la bază trei motive: onestitatea arătată de jucător, colaborarea totală a acestuia şi faptul că el a cerut autosuspendarea, deşi cea iniţială expirase”, a spus D’Avirro, imediat după ce a depus memoriul apărării.
Avantajat şi de faptul că nu este considerat recidivist
Procuratura Antidoping din cadrul Comitetului Olimpic Italian (CONI) a propus ca Mutu să fie suspendat un an, principalul argument al acestei recomandări fiind acela că atacantul legitimat la AC Fiorentina se află la prima abatere legată de dopaj (nu s-a luat în considerare cazul „Cocaina”, care a dus la despărţirea celui poreclit „Briliantul” de gruparea engleză Chelsea Londra).
Articolul 10.4 din codul Agenţiei Mondiale Antidoping, cel invocat de procurorii CONI, prevede circumstanţe atenuante şi posibilitatea reducerii suspendării dictate în cazul unui sportiv depistat pozitiv, dacă acesta poate dovedi cum a intrat produsul respectiv în organismul său şi că prin consumarea substanţei respective nu s-a intenţionat creşterea performanţelor sportive. Dacă se considera că este recidivsit, Mutu risca să nu mai evolueze într-un meci oficial chiar şi patru ani!
Pe 19 aprilie va avea loc audierea internaţionalului român în faţa Tribunalului Antidoping din Italia. „Briliantul” nu a mai jucat din ianuarie, atunci când a fost suspendat provizoriu, până la stabilirea unei sentinţe în cazul „Sibutramina”. Ca să nu lase loc la interpretări, atacantul a cerut prelungirea perioadei de repaus până la finalizarea procesului.
„Apreciem onestitatea lui Mutu, faptul că a colaborat şi că a cerut autosuspendarea.“,
NINNO D’AVIRRO, unul dintre avocaţii lui Adrian