Corneliu Porumboiu este favoritul acestei ediţii a galei premiilor industriei cinematografice româneşti, trofee care se vor acorda în această seară, la Palatul Parlamentului. Sursa: ADI MARINECI
În ambiţia de a deveni la fel de populară, de comentată şi de aşteptată de publicul românesc ca Oscarul, Gala Gopo împrumută din ce în ce mai mult din stilul „surorilor” sale occidentale César sau BAFTA. O ajută şi locul care va găzdui anul acesta ceremonia de decernare a premiilor industriei de film din România - Sala Unirii din Palatul Parlamentului.
Gala va fi transmisă în această seară, de la 21.10, pe TVR 1 şi pe Radio România Cultural. Sosirea celor 800 de invitaţi pe covorul roşu va putea fi urmărită încă de la 19.30, pe site-urile www.premiilegopo. ro şi www.tvr.ro, iar trecătorii din Piaţa Unirii vor fi puşi la curent cu atmosfera de la Palatul Parlamentului, între 19.30 şi 22.50, pe cel mai mare ecran outdoor din România, de pe faţada Cocor Media Channel. La fiecare şase minute va fi difuzat câte un minut live de la ceremonie.
SUMARUL ARTICOLULUI Seara Oscarurilor româneştiNominalizaţii ediţieiNominalizaţii ediţiei
„Noi am vrea să devină un reper şi un moment aşteptat de public, la fel ca Oscarul”, speră Oana Răsuceanu, coordonatorul galei.
DJ Hauteculture, la pupitru
De „look”-ul showului din această seară s-au ocupat DJ Hauteculture şi Daniel Gontz, care au mixat muzica şi imaginile pentru fiecare categorie, cu accent pe cea mai importantă - Cel mai bun film. DJ Hauteculture (Mihai Dobre) - parte a proiectului Şuie Paparude - a avut pe mâini conceptul audio-video al celorlalte trei ediţii a Galei Gopo, dar şi al ultimelor şapte runde ale Festivalului Internaţional de Film Transilvania- TIFF.
La rândul său, artistul vizual Daniel Gontz este autorul mai multor proiecte în galerii de artă contempo