Contractele se semnează pentru trei sau şase luni, dar există şansa prelungirii acestora pe termen nedefinit
Eşti student şi vrei să-ţi rotunjeşti veniturile? Eşti absolvent, dar nu ştii încă încotro să te îndrepţi? Ai o şansă - înscrie-te în baza de date a unei companii care se ocupă cu "leasingul de personal". Pe româneşte, închiriază-te profi, cu acte în regulă şi cu salariu, pe o perioadă ce poate varia de la 3 la 6 luni. În plus, există şansa să-ţi fie prelungit contractul pe o perioadă nedefinită dacă te dovedeşti a fi valoros şi performant. Sistemul de leasing funcţionează simplu: cei care vor să fie închiriaţi semnează un contract cu o firmă de profil. Firma îi va închiria apoi companiilor care au nevoie de angajaţi. Salariile vor fi plătite tot de această firmă, nu de cel care a închiriat forţa de muncă. Cei care semnează contractul nu trebuie să plătească nimic, firmele de leasing de forţă de muncă cerând bani angajatorilor, nu angajaţilor.
În România, fenomenul este la început, dar capătă amploare şi este o soluţie pe care o poţi adopta pentru a căpăta experienţă şi pentru a-ţi spori veniturile.
"Orice persoană cu drept de muncă poate depune un CV la compania noastră, iar consultanţii vor ajuta persoana respectivă să aibă cele mai bune şanse la găsirea unui loc de muncă. Pe lângă aceasta, candidaţii pot alege şi categoriile de locuri de muncă pentru care ar accepta oferte, în funcţie de calificarea şi aşteptările individuale", a declarat pentru Gândul Bogdan Florea, director general Trenkwalder Sobis, companie specializată în furnizarea de forţă de muncă prin acest sistem. Potrivit lui Florea, singura condiţie pe care trebuie să o îndeplinească un aspirant la job o reprezintă absolvirea studiilor, respectiv calificarea, dacă este cazul. Evident, candidaţii care nu pot demonstra nicio calificare vor primi oferte pentru muncitori ne