A evoluat pentru echipe mari ale fotbalului românesc, fiind unul dintre cei mai apreciaţi jucători din Slatina. La 34 de ani revine în primul eşalon cu formaţia Victoria Brăneşti.
Talentul şi seriozitatea l-au propulsat în fotbalul de înalt nivel. Universitatea Craiova, Rapid Bucureşti şi FC Argeş sunt echipele de top la care a jucat de-a lungul timpului. Aflat pe finalul unei cariere care i-a adus multe satisfacţii, Augustin Chiriţă îşi aminteşte cum a început să joace fotbal pe un teren de cartier din Slatina. „Era în 1982. Aveam şapte ani, când am început fotbalul cu profesorul Ion Pârvulescu. Am început în cadru organizat, cu colegii mei de generaţie, Luţu, Claudiu Niculescu, apoi au venit Dănciulescu, Stanciu, Ciobanu. Profesorul Pârvulescu era recunoscut ca un antrenor mai dur. Nu existau condiţiile de acum, dar s-a bătut pentru noi şi a cules roadele”, spune Augustin.
Antrenat de Lung, Balaci şi Dobrin
Cu o generaţie foarte bună a fotbalului slătinean a câştigat Cupa Speranţelor şi Campionatul Naţional Republican. La 17 ani a plecat în eşalonul secund, la Turnu Severin, iar după ce a mai jucat la Griviţa Bucureşti şi Minerul Motru a fost transferat de Universitatea Craiova. Au urmat Rapid şi FC Argeş, dar şi alte formaţii din ţară şi străinătate. „La Motru l-am avut antrenor pe Silviu Lung. Am plecat la Craiova, formaţie pregătită atunci de Ilie Balaci. A fost un scurtcircuit cu contractul meu şi a intrat pe fir Rapid, unde am stat trei luni. Ei aveau o linie de mijloc extraordinară, cu Lupu, Sabău, Măldărăşanu, iar mie, la 22 de ani, mi s-a spus că e mai bine să joc. Jean Barbu m-a recomandat lui Dobrin şi am ajuns la FC Argeş”, îşi aminteşte Augustin Chiriţă.
A scris istorie la Brăneşti
După patru ani şi jumătate la Piteşti, a mai jucat în Ucraina şi Israel. S-a întors în Trivale, iar după ce a evoluat pentru