Aglomerație și multe proiecte începute, dar neterminate. În acest fel este descris de localnici cel de-al doilea oraş care participă în campania evz.ro, „Oraşul de vis“. Atunci când vine vorba despre avantajele de a trăi în Bacău, locuitorii amintesc serviciile oferite la Unitatea de Primiri Urgențe, din cadrul Spitalului Județean Bacău, și oferta diversificată de magazine din oraș. O scurtă plimbare pe străzile înghesuite, unde se îngrămădesc sute de mașini, este de ajuns însă pentru a sublinia deficienţele de infrastructură.
Investiţii în ritm redus
Şantierele lăsate în paragină arată că Bacăul este pe cale să rămână cunoscut drept orașul obiectivelor începute și neterminate. În privința șoselei de centură, lucrurile stau și mai rău, aceasta existând doar pe hârtie.
O variantă de fluidizare a traficului va fi pasajul rutier subteran OituzȘtefan Gușe. Lucrările au ajuns în zona centrală, şi tot traficul este dat peste cap, drumul cu maşina fiind un adevărat calvar.
„Dacă tot nu se mișcă nimic la șoseaua de centură, măcar acest pasaj să se finalizeze până la urmă. E o aglomerație prea mare în oraș și e nevoie ca administrația să facă ceva pentru a rezolva problema traficului”, consideră băcăuanul Ioan Neculae.
O altă problemă este cea a gunoiului, iar oamenii se plâng că a crescut numărul câinilor vagabonzi. „E o mizerie de nedescris. Lumea aruncă aiurea gunoiul, iar cei de la salubrizare nu fac față. Din acest motiv a crescut și numărul câinilor vagabonzi”, mărturisește Toader Munteanu, un alt locuitor al orașului.
Secție de urgențe, de lux
Un lucru de care locuitorii Bacăului sunt mândri este Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean. „Extinderea secției a început în toamna anului 2007. Construcția a costat 1,3 milioane de lei, iar dotarea cu aparatură - circa 140.000 de