În marile oraşe, lifturile se blochează atât de des încât oamenii se mulţumesc cu ce au şi spun simplu "se mai blochează, ca orice lift". După ce o studentă şi-a pierdut viaţa într-un cămin din Cluj, dezbaterea despre siguranţa lifturilor revine în prim-plan. Sursa: Razvan Valcaneantu
1 /.
Cele mai multe dintre căminele studenţeşti din Bucureşti nu au lifturi, deoarece multe dintre construcţii sunt structurate pe puţine niveluri. În Regie, cel mai mare complex studenţesc din Bucureşti, singurele cămine care au lifturi sunt "U"-urile în care sunt cazaţi studenţii de la Universitatea de Medicină "Carol Davila".
"Se blochează câteodată, nu pot spune că sunt mulţumită de lifturile de aici", spune Simona, una dintre fetele care stau aici. Totuşi, Vali, care stă de patru ani în căminele "U", spune că defecţiunile apar "numai atunci când încep cazările şi cară studenţii lucruri". SONDAJAţi fi de acord ca statul să subvenţioneze înlocuirea lifturilor vechi?Da Nu Nu ştiu/Nu mă interesează Rezultate
La Leu, lifturile fac cu schimbul
Dacă situaţia din căminele "U" pare bună, nu la fel se întâmplă cu lifturile din imensul cămin Leu A, în care sunt cazaţi studenţii de la Politehnică. Aici sunt două lifturi, dar acestea "fac cu schimbul". "În weekend, nu merg deloc. În timpul săptămânii, rar merg amândouă. Au mai rămas studenţi blocaţi între etaje", spune Carmen Grigore, studentă la Electronică.
Într-adevăr, astăzi, doar unul dintre lifturi funcţiona. Pe el, scria că actuala revizie va expira în februarie 2011. Liftul se clatină de parcă ar trece peste obstacole şi se opreşte cu şoc evident. Unii dintre studenţii care sunt cazaţi la etajele inferioare (1-5) spun că le e teamă să folosească acest lift şi preferă să urce şi să coboare pe scări.
În Grozăveşti, complex studenţesc aflat în apropiere de Regie, multe dintre că