A absolvit facultatea în 2006 şi a fost repartizată la Liceul de Chimie, ca suplinitor. În 2007 a ocupat prin concurs postul de profesor la Cercul de Limbă Engleză la Palatul Copiilor.
Spune că nimic în viaţă nu este întâmplător. „Trebuia să plec în judeţ, pentru a ocupa o funcţie de profesor titular la catedra de limbă română. Numai că profesoara pe care trebuia să o înlocuiesc a renunţat să mai plece în altă parte şi aşa am rămas fără post. Atrunci s-a ivit posibilitatea de a intra la Palatul Copiilor. Cum a doua specializare este limba engleză, am dat curs ofertei şi am realizat că de fapt aceasta era cu adevărat vocaţia pe care nu mi-o descoperisem încă", ne-a mărturisit Mirela Moruz.
250 copii, anual
De fapt, după cum declara profesoara, mai puţin de 250 de elevi pe serie nu a avut niodată, mai mulţi, da.
„Am o mare satisfacţie atunci când văd copiii cum cresc sub ochii mei. La început rostesc cu stângăcie cuvintele, dar dacă-i vedeţi mai ales pe cei mici, cum se încrâncenează să rostească frumos cuvintele, cum depun suflet în fiecare lecţie, o să vă îndrăgostiţi de ei", ne-a spus emoţionată profesoara.
Metoda pe care o aplică în instruirea elevilor mici este una total deosebită faţă de cea şcolară.
„În primul rând, copilul vine aici din plăcere. El vrea să înveţe limba engleză pentru a urmări personajele dragi din filmele de desene animate sau pentru că a văzut cum fraţii mai mari folosesc această limbă în utilizarea calculatorului, cum se documentează în anumite probleme sau pentru că aşa vor părinţii ca ei să înveţe bine engleza", ne-a explicat Mirela.
„Dacă vine din plăcere trebuie să-l faci să aibă întotdeauna plăcere în a veni la cerc. Uite aşa am adoptat o metodă veselă de învăţare, distractivă. Ne jucăm, învăţăm cântece, poezioare pe care mai apoi le comentăn din ce în ce mai amplu în limba engleză", ne-a destăin