Mulţi tineri români nu au suficienţi bani pentru a-şi achiziţiona o locuinţă, de aceea aleg varianta închirierii. Pentru a ajunge să închiriezi o locuinţă trebuie să parcurgi atent câteva etape, nu foarte grele, dar esenţiale.
Pentru a înţelege mai bine procesul de închiriere am apelat la reprezentantul imobiliare.ro, Daniel Crainic, care ne-a explicat în detalii toate etapele.
Prima etapă: căutarea
În primă instanţă, găsirea unei chirii este o provocare, mai ales dacă vă aflaţi la prima experienţă de acest gen şi nu ştiţi cu ce să începeţi. "Într-adevăr puteţi să aflaţi detalii despre închirierea unei locuinţe de la prieteni, rude sau cunoscuţi, însă este recomandabil să efectuaţi chiar dumneavoastră o cercetare pentru a afla preţurile imobilelor", explică Daniel Crainic.
Informaţia contează extraordinar de mult, de aceea inspiraţia care ar putea proveni de oriunde are importanţă. Internetul este prima sursă la îndemână. Internetul este o sursă eficientă pentru a căuta o locuinţă pentru închiriere. În România există o mulţime de site-uri cu caracter imobiliar. "Atenţie însă, nu toate au un conţinut calitativ ridicat", a mai adăugat Daniel Crainic. Pe lângă portalurile imobiliare, există rubricile de mică publicitate din ziare sau bannerele pe care proprietarii le afişează pe zidurile exterioare ale imobilului. Poate nu cele mai recomandate, dar cu siguranţă numeroase, sunt şi anunţurile lipite pe stâlpi, ferestre şi ziduri. Problema cu aceste anunţuri este că nu inspiră încredere şi nu putem fi siguri de seriozitatea proprietarului sau de modalitatea acestuia de comunicare.
Pasul numărul doi: stabilirea bugetului
Înainte de a stabili bugetul, aflaţi care este media chiriilor în oraşul sau în zona în care doriţi să locuiţi. "Puteţi compara mai multe variante de oferte de chirie pe site-uri, astfel încât să av