Ouă încondeiate, produse ecologice, dar şi mobilă pictată. Toate pot fi achiziţionate la târgurile organizate special de Florii. Sursa: Codrin Prisecaru
Chiar dacă meteorologii anunţă pentru acest weekend ploi şi temperaturi maxime de 15 grade Celsius, românii îşi pot „însenina” sărbătoarea de Florii cu o vizită la unul dintre târgurile care şi-au deschis deja porţile nu doar în parcuri, ci şi în marile muzee ale Capitalei.
Astfel, tradiţia învie în aceste zile, în „inima Bucureştiului”, prin măiestria meş terilor populari care-şi vor vinde oalele, lingurile, cojoacele, icoanele, dar şi nelipsitele bucate de Paşte. În plus, toţi cei care se hotărăsc să dea o raită prin aceste târguri vor putea experimenta încondeiatul ouălor sau olăritul, în cadrul atelierelor organizate special pentru ei.
Mai exact, cu de-ale gurii şi cu obiecte tradiţionale îşi vor îmbia vizitatorii organizatorii târgului de la Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”. Iar doamnele şi dom nişoarele sunt invitate la Muzeul Na ţional de Geologie, unde are loc o expoziţie cu vân zare de cristale, flori de mină şi bijuterii cu pietre preţioase şi semipreţioase.
Mai mult, Târgul de Miei este deschis pentru cei care au început deja cumpărăturile pentru masa de Paşte, în Piaţa Apărătorii Patriei. Preţul unui kilogram de carne de miel începe de la 20 de lei.
Turtă dulce şi peşte la muzeu
Cei ce vor alege însă o vizită la Muzeul Ţăranului Român trebuie să ştie că acesta va aduna meşteri din toatele zonele ţării, olari, fierari, lingurari, cioplitori, cojocari, iconari, dar şi ţesătoare, cusătorese sau împletitoare, care-şi vor expune produsele. Atmosfera va fi îmbogăţită de mirosul de kurtos kalacs şi turtă dulce de Harghita. Halviţa, ma giunul de Topoloveni, mierea, merele şi vinurile se vor număra, de asemenea, printre delicatesele târgului. Nu