Monumentele de la Focşani, Mărăşeşti, Mărăşti şi Soveja sunt aproape în ruină. Reparaţiile au fost amânate din lipsa banilor. Ploile afectează periodic cele patru mausolee din sudul Moldovei. Apa se scurge din tavanele găurite şi musteşte în subsoluri.
Mausoleul de la Mărăşti, ridicat chiar pe câmpul istoric unde s-a spus pentru prima dată „Pe aici nu se trece", este într-o stare avansată de degradare.Elementele arhitecturale de pe monumentele funerare s-au desprins din cauza umezelii, din sistemul de iluminat, bazat pe improvizaţii, au rămas doar trei becuri, iar pereţii sunt coşcoviţi.
1917: Războiul lui Rommel în România
Cum au acţionat partizanii români în Primul Război Mondial
Vanghelie renunţă la cavoul Lahovary: "Vreau să repar această problemă morală"
Astăzi, pericol pe Dunăre: Se aşteaptă viitura din Serbia!
Bacău: Şantierul digului de la Comănești, cel mai afectat de inundaţii
Zeci de case de la marginea Iaşiului au fost inundate
Dunărea a inundat Faleza şi Şantierul Naval
Gălăţenii din Valea Oraşului trăiesc continuu cu frică de inundaţii: „Ne sare inima din piept de fiecare dată când plouă”
Botoşani: Cod roşu de inundaţii: Prutul a depăşit cota de pericol cu jumătate de metru
În satul sucevean Slătioara au rămas izolate 200 de case
Mormântul mareşalului Alexandru Averescu, comandantul armatei române în Primul Război Mondial, abia poate fi văzut de vizitatori pentru că este acoperit cu o folie din plastic pentru a fi protejat de apa de ploaie ce se scurge din tavan.
„Pentru că mausoleul este la subsol, iar construcţia este veche, tavanul s-a fisurat şi de câte ori plouă este inundat. Am scos şi 20 de găleţi de apă pe zi. De când au început reparaţiile, constructorii au pus un acoperiş din lemn. Acum nu mai intră atât de multă apă. Câteodată rămân fără curen