Ofiţer de carieră, colecţionar renumit şi patriot convins, lt. col. (r.) Ionel Teodorescu le vorbeşte copiilor, în şcoli, despre eroii poporului român.Preşedinte al Asociaţiei Naţionale „Cultul Eroilor" - Filiala Brăila şi al Societăţii Numismatice Române, lt. col. (r.) Ionel Teodorescu, militar de carieră, este unul dintre cei mai pasionaţi şi prolifici colecţionari brăileni.
A absolvit Liceul nr. 4 Brăila, apoi trei ani de Mate-Info la Universitatea din Braşov, între anii 1971-1974. În 1975, a fost încorporat la Artilerie, la Bârlad.
„Am făcut şcoala regimentală, fiind încadrat «sergent cu diagonală», cu funcţia de comandant de pluton", ne-a mărturisit ofiţerul brăilean.
Nu ştia poezia Partidului
În anul 1976, Ionel Teodorescu a intrat la Şcoala Militară de Ofiţeri de Artilerie de la Sibiu, pe care-a absolvit-o trei ani mai târziu.
„În anul II, am picat examenul de «Istoria Partidului Comunist Român». Am avut întotdeauna o problemă cu istoria partidului. De exemplu, nu am fost admis la Liceul «Bălcescu», pentru că nu am vorbit de poezia «Partidului», de George Lesnea. Am luat 10 la mate, 10 la istorie, dar 4,50 la română!" povesteşte, zâmbind, lt. col. Teodorescu.
La „Istoria PCR", în anul II de Şcoală Militară, au picat şapte studenţi, din care cinci erau şefi de clasă, inclusiv brăileanul.
În loc să fie tinerii exmatriculaţi, a fost mutat profesorul care le cerea obsesiv învăţăceilor conspecte din cuvântările lui Ceauşescu.
Elevii n-au înţeles niciodată de ce au fost ei cei preferaţi.
Prezenţă activă
Pentru că a absolvit şcoala cu medie mare, Teodorescu a fost repartizat în 1979 la Brăila, ca tânăr locotenent.
„Până în anul 2000, am lucrat în trei unităţi din municipiu. La pensionare, aveam gradul de maior. Ulterior, am fost avansat lt. - colonel. Sunt membru al Asociaţiei Naţionale a Cadre