Din cauza deciziilor Ministerului Sănătăţii, Galaţiul riscă să rămână fără Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Retrogradarea de la statutul de spital de urgenţă, la cel de spital judeţean, a devenit iminentă ca urmare a desfiinţării secţiei Chirurgie orală şi maxilo facială.
Ministerul Sănătăţii a ordonat ca Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei" să renunţe la 100 de paturi urmând să rămână doar cu 1232. Una dintre secţiile afectate de această măsură este Chirurgie orală şi maxilo facială (COMF). Pierzând 15 paturi, din 25 se va transforma din secţie, în compartiment. Asta doar până la desfiinţare, căci spitalul urmează să piardă şi ultimul chirurg gălăţean cu această specializare. Implicit, va pierde şi statutul de spital de urgenţă deoarece existenţa acestei secţii, esenţială în traumatologie, condiţionează acordarea şi păstrarea lui.
Sănătate: 300 de bolnavi rămân fără locuri în spitale/Află de aici care sunt centrele medicale ce se vor închide
„Pe 16 milioane nu stau!"
Unicul chirurg oromaxilofacial care mai lucrează în sistemul sanitar de stat, la Galaţi, este dr. Radu Băluţescu, ajuns însă la vârsta de 63 de ani.
Rămas singur de la începutul acestui an, după ce colegul său, dr. Ionel Julea, s-a săturat de toate mizeriile sistemului sanitar şi a părăsit spitalul, doctorul Băluţescu a ajuns la performanţa de a consulta aproape 1.100 de pacienţi în mai puţin de şase luni şi de a interna pe secţie 502 bolnavi care au necesitat intervenţii chirurgicale. Numărul atât de mare este explicat de faptul că secţia COMF asigură asistenţă şi pentru bolnavii din judeţele limitrofe, Brăila, Tulcea şi Vrancea.
„După această reducere, prin desfiinţarea secţiei, pierd sporul de şef de secţie, se mai face şi celebra reducere de 25 % şi rămân cu un salariu de 1600 de lei. În condiţiile astea categoric nu mai stau nici eu!", ne-a declara