Nu cumpăraţi obiecte din materiale preţioase din locuri neautorizate, cereţi un certificat de calitate şi verificaţi dacă produsul este marcat. Sursa: AP PHOTO
Evitaţi să cumpăraţi obiecte din metale preţioase de la persoanele care vă acostează pe stradă, cereţi un certificat de calitate şi un buletin de expertizare al obiectului şi verificaţi dacă acesta este marcat înainte de a cumpăra. Acestea sunt doar câteva dintre recomandările specialiştilor pentru a evita să fiţi păcăliţi.
În ultimul an, numărul reclamaţiilor privind vânzarea de bijuterii false este din ce în ce mai mare, spun reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, care au editat şi un ghid pentru cumpărători.
"Inelul de aur s-a înnegrit într-o lună"
Andreea Dan, o bucureşteancă în vârstă de 22 de ani, şi-a cumpărat de la "Bijou", un magazin de bijuterii din Capitală, un inel de 4 grame, în valoare de aproape 400 de lei, bijuterie care se presupunea a fi din aur de 14 karate.
După nici o lună de la cumpărare, inelul a început să se înnegrească. "Am fost la un bijutier să-mi spună cu ce să-l spăl. M-am gândit că e un fenomen natural. Până acum am purtat doar argint şi acest tip de metal necesita curăţare din când în când. Bjutierul mi-a spus că inelul nu este de aur", spune tânăra.
S-a întors la magazin cu bonul şi cu produsul, dar i s-a spus că acolo n-ar fi avut niciodată un astfel de model. Contactată de EVZ, vânzătoarea magazinului ne-a spus acelaşi lucru. Până la această oră nu am primit niciun răspuns oficial din partea magazinului, deşi ni s-a promis un punct de vedere încă de acum o săptămână.
"Atunci am depus o reclamaţie de la Protecţia Consumatorilor, dar aştept să treacă cele 30 de zile ca să primesc un răspuns", spune tânăra.
"Am cumpărat o brăţară falsă din piaţă"
@N_P