Astăzi nu se mai concepe viaţa fără un aparat frigorific în casă. De la un simplu frigider care-şi îndeplineşte rolul primordial şi până la combinele frigorifice de ultimă generaţie, dotate cu funcţii ingenioase, este dificil de ales cel mai potrivit produs.
Investirea într-un aparat frigorific este strâns legată nu doar de bugetul disponibil, cât şi de stilul de viaţă al familiei. De exemplu, dacă familia dvs. este formată din două persoane, orientaţi-vă spre un frigider cu o capacitate de 250 l. Dacă aveţi unul sau doi copii, alegeţi un frigider cu o capacitate între 300 l şi 450 l.
În cazul în care aveţi o familie numeroasă şi păstraţi cantităţi mari de carne, achiziţionaţi şi un congelator. Dacă locuiţi într-un apartament cu chirie, sunteţi plecat frecvent de acasă, gătiţi ocazional, iar masa o luaţi frecvent în oraş, nu are rost să investiţi într-o combină frigorifică, ci mai degrabă într-un frigider mic sau mini-bar, care ocupă puţin spaţiu.
Pentru cei care consumă mâncare congelată sau semipreparată este mai utilă o combină frigorifică; în schimb, dacă regimul alimentar este constituit mai mult din fructe şi legume proaspete, atunci este suficient un frigider mai mare, care conţine şi congelator.
Dacă vă atrag tehnologiile avansate şi bugetul vă permite să achiziţionaţi lucruri sofisticate, acceptaţi provocarea de a căuta o combină frigorifică dotată cu televizor încorporat şi funcţii speciale, cum ar fi cu sistem de filtrare şi răcire a apei.
Tipuri de aparate frigorifice
Gama este diversificată atât din punct de vedere al scopului şi mărimii, cât şi din punct de vedere al funcţiilor pe care le deţin. Astfel, există frigidere individuale şi încorporate în mobilier, frigidere clasice, cele de tip „side by side" (frigiderul şi congelatorul sunt separate şi puse unul lângă celălalt şi nu unul deasupra celuilalt) şi combine f