La cei 25 de ani ai săi, Maria Boncuţ se poate lăuda cu o bogată experienţă de viaţă. Percepută diferit de societate din cauza deficienţei de auz, tânăra este o luptătoare. Maria a luat pentru prima dată contact cu Filiala Surzilor Alba doar la vârsta de 19 ani.
Născută la: 14 septembrie 1985, Alba Iulia
Studii: Liceul nr. 4 – Şcoala de Arte şi meserii
Familie: căsătorită
„O cunoştinţă m-a îndreptat spre asociaţie. Până atunci nu m-am întâlnit nicioadată cu alte persoane surde. Abia după ce am ajuns la asociaţie am început să cunosc oameni noi, care se confruntau cu aceleaşi probleme ca şi mine. Am crezut că sunt singura din lume care nu aud“, ne-a comunicat prin limbajul semnelor Maria Boncuţ.
După ce a început să frecventeze reuniunile de la Filiala Surzilor din Alba Iulia, în câteva luni a deprins limbajul semnelor. „Am învăţat că pot să comunic mai uşor cu cei din jurul meu şi m-am implicat în activităţile asociaţiei. Am cunoscut surzi din toată ţara, iar acest lucru m-a încurajat, mi-a dat încredere în mine şi m-a determinat să particip la concursurile organizate la nivel naţional“, ne-a comunicat albaiulianca.
Locul V la concursul de frumuseţe
Având o pregătire temeinică de pe băncile şcolii, Maria Boncuţ a participat la numeroase concursuri destinate surzilor. „Ne-a reprezentat judeţul la o serie de concursuri naţionale în domeniul literaturii, istorie-geografie, iar anul acesta la un concurs de frumuseţe. A obţinut un loc foarte bun, mai ales că au fost 24 de concurente“, a spus Ana-Maria Dabija, de la Filiala Surzilor Alba.
La începutul lunii, Maria Boncuţ a participat la Oradea la Concursul Naţional „Miss şi Mister Tăcerea 2010“, organizat de Asociaţia Naţională a Surzilor din România. În urma probelor eliminatorii – rochie de zi, rochie de seară, costum de baie şi concurs de dans, Maria s-a cl