Clubul a terminat bugetul alocat pentru anul acesta, de 1.200.000 de lei, în numai şase luni.În vistieria clubului focşănean mai sunt doar 200.000 lei, bani cu care s-ar putea plăti doar salariile angajaţilor pe următoarele două luni de zile.
Deşi toate cele opt secţii ale clubului au datorii pe lunile aprilie şi mai, cele mai mari restanţe sunt la fotbal şi handbal.
Preşedintele Consiliului Director al CSM 2007 Focşani, Doina Fodoreanu, spune că singura variantă pentru redresarea clubului susţinut de Primărie şi Consiliul Local este să se reducă salariile tuturor celor 23 de antrenori şi 300 de sportivi.
"La fiecare trei luni ar trebui să se facă o analiză financiară pentru a vedea exact unde se duc banii. Bugetul a fost stabilit la 1.500.000 de lei, dar între timp s-au retras 300.000 lei pentru alte necesităţi. Cu siguranţă se va interveni la salarii. Cheltuielile trebuie reduse", a spus Fodoreanu.
Rectificarea de buget le apare reprezentanţilor clubului cea mai bună soluţie."Toate secţiile trebuie să participe în competiţiile oficiale. Am propus ca fiecare secţie să aibă un buget propriu. Nu e normal să fie o căciulă mare de unde fiecare să ia cât vrea. Când nu-ţi îndeplineşti obiectivul, să ţi se ia din bani. Nu e normal ca unii să cheltuiască zece miliarde şi alţii numai câteva sute de mii de lei vechi", a atras atenţia Doina Fodoreanu.
Mingi vechi din 2006
"Campioană" la cheltuieli este echipa de fotbal a clubului, care, conform spuselor Doinei Fodoreanu, a consumat trei miliarde de lei vechi din bugetul clubului în numai patru luni, şi asta în condiţiile în care abia s-au salvat de la retrogradare.
Antrenorul echipei de fotbal din liga a III-a, CSM 2007 Focşani, Aurel Pastia, dă vina pe slaba dotare, susţinând că nu a mai primit mingi noi din 2006.
"Eu cred că fotbalul ar