- Economic - nr. 579 / 25 Iunie, 2010 Calitatea produselor comercializate precum: carnea, pestele, laptele si produsele lactate, painea si produsele de panificatie, dar si multe altele au fost verificate, in judetul Mures, pe timpul verii, de inspectorii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor, urmarind cu mai mare atentie si modul in care sunt prezentate si pastrate alimentele perisabile in magazinele alimentare. In sedinta de miercuri a Colegiului Prefectural, coordonatorul activitatii Comisariatului, Liviu Todoran, a informat ca in aceasta perioada au fost efectuate 2.464 de actiuni de control, soldate cu amenzi in valoare de 2.412.550 lei. Din acest numar de verificari, 1.326 au fost operate in alte localitati decat in Targu-Mures, inclusiv in mediul rural, unde numarul controalelor se ridica la 649. Au fost depistate produse periculoase pentru viata, sanatatea sau securitatea consumatorilor, in valoare de 557.650 lei, acestea fiind retrase de la vanzare. Valoarea totala a marfurilor retrase de la comercializare este insa mult mai mare, de 2.442.881 lei, dupa ce s-a constat ca etichetele acestora nu ofera consumatorilor informatii corecte si precise sau data limita de consum a marfurilor este depasita. Impreuna cu echipe de politisti, inspectorii CJPC au derulat 220 de actiuni pentru retragerea de pe piata a produselor etnobotanice, comerciantilor de asemenea produse fiindu-le aplicate amenzi de 10.000 lei, iar marfurile au fost ridicate de politie. Specifice sezonului estival sunt si verificarea calitatii serviciilor de cazare pentru turisti in pensiuni si hoteluri, verificarea agentiilor de turism si a caselor de schimb valutar. In paralel au continuat si controalele in domenii de activitate unde destul de frecvent se constata abateri: unitati in care se practica jocurile de noroc, case de amanet, unitati de igiena personala, unitati de come