Staţiunea Figa s-a deschis cu un concurs de preparate din carne de vânat. Bucătarii au fost nimeni alţii decât vânători cu experienţă veniţi taman din Constanţa, Bucureşti, Harghita, Suceava şi Cluj.
Primii musafiri ai Băilor Figa au fost aşteptaţi ieri cu mâncăruri alese gătite de vânători cu renume din toată ţara. Aceştia din urmă au lăsat puşca deoparte pentru o zi, şi-au pus sorţuri de bucătărie şi au făcut mâncare după reţete doar de ei ştiute. La concurs s-au înscris 13 echipe de vânători din judeţe precum Constanţa, Bucureşti, Harghita, Suceava, Cluj şi Bistriţa-Năsăud. Una dintre aceste echipe, a 13-a, a atras privirile tuturor datorită spectacolului oferit publicului şi datorită faptului că proveneau din trei zone diferite ale ţării, din Constanţa, Bucureşti şi Bistriţa. Cei cinci membri sunt Radu Mihailov din Constanţa, Cornel Giurgea şi Radu Stolea din Bucureşti, respectiv Mihaela Ştefănescu şi Ghiţa Popa din Bistriţa. Ei au aflat de concurs de pe internet. S-au găsit cu nici trei zile înainte de competiţie şi, dornici de aventură, au luat trenul şi au venit la Beclean. "Echipa noastră este una aparte. Ne-am luat numele de BCB, după iniţialele oraşelor din care provenim. Am pus la bătaie o reţetă proprie căreia i-am spus «Bucăţele de carne cu multă băutură», asezonată cu sos şi mult suflet", spune Radu Mihailov din Constanţa, un vânător care a jucat ieri rolul de bucătar. El a gătit un căprior bătrân de 8 ani, vânat de colegul său de echipă, Ghiţă Popa din Bistriţa, pe un fond de vânătoare din sudul judeţului.
Căprior la ceaun
Vânătorul-bucătar din Constanţa spune că a pus de toate în tocăniţa făcută la ceaun. "Am tăiat carnea de căprior în bucăţi mici, lunguieţe. Am dat-o în untură şi am pus-o în ceaun, la foc potrivit. I-am dat şi un boţ de unt. Am adăugat cârnaţi de Pleşcoi afumaţi şi cârnaţi vânătoreşti din Bistriţa ca mâncarea să aibă