DIN CE se prepara, CUM se prepara, CUM se mananca?
Gradul sanatatii omului este in raport direct cu felul sau de hranire. Ne imbolnavim ca nu stim sa ne hranim. De fapt, singuri ne sapam mormantul cu "dintii"
Sursa tuturor bolilor, a tuturor suferintelor acute sau cronice, este una singura: intoxicatia sangelui, iar aceasta se datoreaza alimentatiei, felului cum ne hranim. Din cauza modului defectuos de hranire, ne ucidem incet, dar sigur, din generatie in generatie. Cu cat alimentatia noastra este mai sofisticata, mai industrializata, mai laborioasa, mai trecuta prin foc, cu atat gradul nostru de intoxicare zilnica este mai mare.
* In corpul fiecaruia dintre noi exista celule canceroase ce se hranesc, traiesc si se inmultesc, gratie hranei noastre pregatite prin foc. Cand mancam hrana vie, ele "se supara", rabda de foame, se imputineaza si multe chiar mor. Dupa o perioada de hrana moarta (pregatita prin foc) acestea "se bucura", invie si se inmultesc in progresie geometrica, imbolnavindu-ne de cancer, provocand chiar si metastaza.
* Orice aliment ucis prin foc devine un corp strain, generator de boli, de suferinta fizica si psihica, constituind hrana predilecta pentru virusi.
* S-a constatat ca mancarurile, atunci cand sunt gatite, se mananca in cantitate de 3-4 ori mai mare decat cele crude. Asa se explica faptul ca avem un numar asa de mare de burtosi, obezi, supraponderali.
* Toate alimentele fierte isi pierd valoarea nutritiva, grauntele semanat in pamant naste viata, cel fiert putrezeste fara rost.
Sangele nostru contine 80% valori bazice si 20% acide. In consecinta, alimentatia noastra, indeosebi a bolnavilor, trebuie sa respecte, sa pastreze nealterat raportul respectiv. Zarzavaturile crude, chiar si cartofii cruzi, taratele si laptele crud corespund procesului de mai sus. O astfel de alimentatie poate sa neutra