Desi este o teorie mai putin cunoscuta, alimentatia trebuie raportata la varsta pe care o ai, daca vrei sa iti mentii o greutate cat mai aproape de cea normala.
Nu cu niste limite exacte, evident, dar pe grupe de cate zece ani aproximativ ar fi bine sa tii cont de ce oferi organismului tau, deoarece acesta are nevoi diferite odata cu trecerea timpului. Astfel, daca la 18 ani iti mai permiti un produs de fast-food, la 60 ar fi bine sa il eviti total.
Potrivit oprah.com, iata pe ce ar trebui sa te axezi odata ce inaintezi in varsta:
1. La 20 de ani
Ai grija la densitatea oaselor, optand pentru alimente cat mai putin prelucrate (alege un mar in loc de suc de mere sau cereale integrale in loc de faina alba).
2. La 30 de ani
Mananca putin si des, decat sa tii cure de slabire drastice, prin care sa tai anumite alimente sau sa reduci numarul de calorii. Ai grija sa mentii un echilibru intre carbohidrati, proteine si grasimi.
3. La 40 de ani
Pentru a estompa efectele schimbarilor hormonale care ar putea cauza fluctuatii de greutate inlocuieste proteina animala si grasimea animala cu surse vegetale cum ar fi nuci, seminte, fasole, mazare, avocado.
4. La 50 de ani
Pentru a lupta contra grasimii depuse pe abdomen evita cafeaua si bauturile acidulate si opteaza pentru ceai verde. De asemenea, renunta la produsele foarte dulci si alege mai degraba cate o bucata de ciocolata neagra.
5. La 60 de ani
Pe masura ce corpul pierde din masa musculara, metabolismul incetineste, ceea ce faciliteaza acumularea de kilograme in plus. Axeaza-te pe proteine de buna calitate pentru a-ti ajuta organismul.
Desi este o teorie mai putin cunoscuta, alimentatia trebuie raportata la varsta pe care o ai, daca vrei sa iti mentii o greutate cat mai ap