Operaţiunea “Silozul”, menită să combată frauda şi evaziunea fiscală de pe piaţa cerealelor, a scos în stradă sute de poliţişti, în această lună. Aceştia verifică modul în care agenţii economici valorifică, transportă şi comercializează grâne. Controalele au scos la iveală, şi în Timiş, nereguli pe această linie. Poliţiştii timişeni au depistat în trafic, doar pe parcursul săptămânii trecute, şapte autotractoare care transportau cereale fără documente legale, circa 400 de tone de cereale fiind ridicate în vederea confiscării.
Convoaie de tiruri cu grâu fără acte
Reprezentanţi ai Direcţiilor Agricole, ai I.G.P.R., ai Gărzii Financiare şi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale pun în aplicare, de la 1 iulie, Planul de acţiune anti-evazionist pe filiera cerealelor. Astfel, în cadrul operaţiunii, care poartă numele de cod “Silozul”, echipe mixte de control desfăşoară zilnic acţiuni la nivelul tuturor judeţelor, la agenţi economici, persoane fizice şi juridice care recoltează, valorifică, transportă, achiziţionează, depozitează şi comercializează cereale şi produse procesate din cereale.
În cadrul acestor acţiuni, poliţiştii timişoreni au oprit în trafic, săptămâna trecută, 13 autotractoare ce transportau, fără documente legale, circa 400 de tone de grâu. Întreaga cantitate de grâu a fost confiscată.
În 20 iulie, poliţiştii timişeni împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Financiare Timiş, având sprijinul ofiţerilor Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, au depistat, între Timişoara şi Sânnicolau Mare, şase autotractoare ce transportau peste 145 de tone de grâu, achiziţionate, de la doi producători agricoli din Sânnicolau Mare, de către o societate comercială din Deva, beneficiarul real al mărfii fiind o firmă din Oradea. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că documentele emise de socie