Admiraţia pentru şah şi-a manifestat-o încă din copilărie, când s-a şi înscris la un club de profil din Iaşi. S-a impus repede şi a fost multă vreme campion la juniori.
Într-un sport în care pentru a putea deveni competitiv pe plan naţional şi internaţional este nevoie să începi pregătirea la vârsta de opt - nouă ani, inginerul Mihai Strâmbu a avut o evoluţie aparte.
În faţa tablei cu pătrăţele albe şi negre, a fost pe de o parte liniştit, iar pe de alta, agitat şi şi plin de neprevăzut. Mulţi privesc şahul ca pe o simplă luptă şi nu îşi imaginează munca şi sacrificiile necesare pentru a face performanţă în acest sport.
"Mi-a plăcut şahul încă de la clasele primare. Am fost campion la juniori în judeţul Iaşi multă vreme, dar nu a fost scopul principal al meu, ci să descopăr lumea cu adevărat prin acest sport al minţii. Îţi trebuie concentrare, atenţie, fantezie şi memorie foarte bună pentru a ajunge un şahist de temut.
Prin şah se aduce întreaga personalitate a omului. Condiţia fizică, latura psihologică, resitenţa la stres şi multe alte astfel de lucruri", spune inginerul Mihai Strâmbu.
Rezultatele sale l-au adus în prim-planul şahului din ţară. Mihai Strâmbu are cel mai bun ELO din judeţul Vrancea, 2095, fiind candidat la statutul de maestru.
"Am reuşit de-a lungul timpului să iau şi titlul de campion judeţean al Vrancei, dar de când mă ocup şi de pregătirea copiilor de la CS Olimp, club la care sunt preşedinte, activitatea mea s-a axat mai mult pe pregătirea susţinută a acestora.
Modelele după care mă ghidez încă în viaţa mea de şahist sunt maeştrii internaţionali Margareta Perevoznic şi Mircea Pavlov", ne dezvaluie cunoscutul şahist vrâncean. Totodată, Strâmbu ne mărturişeşte că pregătirea a elevilor săi se face tot după modelul idolilor săi.
"Pregătirea