Rezervaţia Naturală „Râul Tur“ din judeţul Satu Mare este un colţ de rai pentru ecoturiştii. Pasionaţii de drumeţii în natură pot primi ghidaj din partea rangerilor ariei protejate străbătute de Râul Tur.
GALERIE FOTO
Cu bicicleta, la pas sau chiar călare. Rezervaţia Naturală „Râul Tur“ este una dintre ariile protejate pe care pasionaţii de natură trebuie să o treacă pe lista destinaţiilor de vizitat. Adepţii ecoturismului vor avea parte, în judeţul Satu Mare, de peste 6000 de hectare de sălbăticie, floră şi faună rară, natura în formă pură, nealterată de intervenţia umană. Peisajele şi popasurile reconfortante din afara ariei protejate întregesc perspectiva unei drumeţii reuşite.
Satu Mare Rangers
Cei care vor să scape de civilizaţie, pentru a se bucura de liniştea din sălbăticie au la dispoziţie, între lacul de acumulare de la Călineşti Oaş şi graniţa de stat cu Ungaria şi Ucraina, o întindere de 6212 hectare de habitat umed, ecosisteme ale unor specii de plante, păsări şi animale rare. Cei 10 rangeri voluntari ai Societăţii Carpatina Ardeleana, în a cărui custodie se află Rezervaţia Naturală „Râul Tur“ , au misiunea de a asigura protejarea valorii naturale a zonei, dar şi de a populariza ecoturismul în acest „colţ de rai“ situat de-a lungul cursului inferior al râului Tur.
Panoramă de la Capela Sf. Donath
Un prim popas, înainte de incursiunea în cadrul rezervaţiei, este Capela Sfântul Donath, situată pe „Dealul Mic“ din zona comunei Turulung. Loc de pelerinaj pentru localnicii a căror principală ocupaţie este viticultura, „Dealul Mic“ este locul ideal pentru a admira panorama întinderii rezervaţiei. Localnicii plini de ospitalitate îmbie turiştii cu pălincă, urmărind cu atenţie reacţia fiecărui degustător. „Facem cea mai bună pălincă! Aşa este?! E cea mai bună! Îi aşteptăm pe vizitatori cu produs