Mâine, 3.967 de elevi din judeţ susţin prima probă scrisă a bacalaureatului din acest an, cea de Limba şi Literatura Română. Pentru această probă, Consiliul Naţional de Evaluare şi Examinare a elaborat un număr de 10 subiecte. Extragerea numărului variantei pentru proba de Limba şi Literatura Română nu va avea un caracter public, aceasta fiind comunicată după ieşirea elevilor din sălile de examen.
Bacul din 2010, mai dificil
Cadrele didactice vasluiene se arată pesimiste în ceea ce priveşte procentul de promovabilitate a bacalaureatului din acest an, comparativ cu anii trecuţi. Părerea profesorilor este împărtăşită şi de elevi, care se aşteaptă la o creştere a gradului de dificultate al subiectelor.
„Cele mai mari emoții le am la subiectul al treilea de la limba română, în rest nu cred că voi avea probleme. Sper ca la final să obțin o medie de peste 8 care să-mi permită să mă înscriu la o facultate cât mai bună", ne-a spus Cătălina Borș, absolventă a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu" din Bârlad.
Atenţie elevi !
Conform metodologiei afişate de Ministerul Educaţiei Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), intrarea în sălile de examen pentru probele scrise se face între orele 7.30 - 8.30, pe baza actului de identitate. Candidaţii nu au voie să intre în săli cu manual, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Elevii nu au voie să aibă asupra lor în timpul probelor scrise niciun mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Candidaţii pot părăsi centrul de examen cel mai devreme după o oră şi jumătate de la distribuirea subiectelor. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor pentru fiecare elev.
Cifră
5
nota minimă pe care un candidat trebuie să o obţină la fiecare probă scrisă, pentru a prom