Recent renovată, salina cu o arhitectură futuristă îi impresionează pe turiştii care explorează minunăţiile din adâncuri. În mod sigur nu vă veţi plictisi în incursiunea subterană de la Turda. Puteţi juca minigolf sau bowling şi veţi încerca senzaţia unică a unei plimbări cu barca pe lacul de sub pământ.
Aflată la 30 de kilometri de Cluj-Napoca, salina Turda este aproape de nerecunoscut pentru cei care au vizitat-o în trecut. Lucrările au început în ianuarie 2008 şi s-au încheiat în ianuarie anul acesta.
Mai citeşte şi:
Oltenii au salină de suprafaţă de 100.000 de euro
Vechea intrare a fost înlocuită cu una modernă. Mai întâi pătrundeţi în galeria Franz Josef, un culoar lung de câteva sute de metri, la capătul căruia vă aşteaptă un lift ce vă scuteşte de coborârea pe trepte la 80 de metri adâncime. Ajungeţi apoi în mina Rudolf, cea mai mare încăpere subterană din ţară, unde puteţi juca bowling, golf sau baschet. Tot acolo sunt montate o roată-carusel, pe care pot urca opt persoane simultan, şi tobogane pentru copii.
Într-o extremitate a sălii se află un amfiteatru săpat în sare, cu aproape 200 de scaune încălzite, întrucât temperatura aici este de 10-12 grade Celsius. Din mina Rudolf, un al doilea lift panoramic coboară până la aproape 120 de metri adâncime, în mina Terezia. La ieşirea din lift a fost amenajată o pasarelă peste lacul sărat din mina Terezia.
Plimbare pe lac
După ce parcurgeţi puntea, ajungeţi pe o mică insuliţă din sare, pe care au fost construite mai multe terase iluminate. Văzute de sus, acestea par nişte OZN-uri. Aici există şi un debarcader. Urcaţi într-o barcă şi porniţi agale într-o plimbare pe lacul de sare din subteran. Priveliştea este fantastică.
Într-o altă mină, Gisela, a fost amenajată o bază de tratament în care aveţi la dispoziţie o sală de gimnastică şi o încăpere cu canapele şi scaune un