PERIPLU. 70 de acţiuni derulate de 13 centre şi institute culturale din Bucureşti, timp de mai bine de 16 ore. La aşa ofertă, aşa public – câteva mii de persoane au participat la Noaptea Institutelor Culturale.
1 /.
Britanicii s-au dovedit cei mai matinali. Au dat startul celei de-a patra ediţii a Nopţii Institutelor Culturale la amiază, cu reduceri de 50% la abonamentele la biblioteca de la British Council.
Luise Vuiu, director de marketing, estimează că numărul vizitatorilor s-a ridicat pe la 2700, asta în contextul în care programul s-a terminat în jurul orei 3.00 noaptea cu un DJ Show, The Selector. Cel mai apreciat eveniment a fost „Cricket / Descoperă spiritul jocului! Combină teoria cu practica jocului, live sau pe Wii!”, care a început la ora 18.00 şi care, în ciuda ploii, s-a prelungit cu 30 de minute, la cererea publicului, urmat de Proiecţia British Animation Awards (BAA) 2010.
La început, vizitatorii s-au arătat sceptici faţă de lecţiile de vals englezesc, dar încet-încet, şi-au dat drumul. Faţă de anul trecut, Luise Vuiu a remarcat nu doar mai mulţi participanţi, ci şi o mai mare disponibilitate a vizitatorilor de a se implica în variile activități.
Varianta latină
Institutul Cervantes a demarat Noaptea cu două lansări de carte: „Traducerile din poveste”, de Luminiţa Voina-Răuţ, Editura Vellant, 2009, la care au participat Luminiţa Voina-Răuţ, Dan Pleşa, şi Cornelio Rădulescu, şi „Jocul îngerului”, de Carlos Ruiz Zafon (traducerea Dragoş Cojocaru, Editura Polirom, 2009), plus o lectură în avanpremieră din „Marina”, de Carlos Ruiz Zafon (traducerea Ileana Scipione, Editura Polirom, în curs de apariţie). Au participat Elisabeta Lăsconi, Ileana Scipione, Bogdan Alexandru Stănescu, iar lectura i-a revenit actorului Marius Manole.
Pe finalul ei a început să se înghesuie publicul, care apoi a votat